•  
     NASLOVNICA       ODREDIŠTE       ATRAKCIJA       SPORT       GASTRONOMIJA       PLAŽA       PONUDA       KONTAKT       REZERVACIJE   
   
     SPORTSKE AKTIVNOSTI

  Ovisno o željama i sklonostima pojedinca, svi mogu u bližem ili daljnjem okruženju pronaći nešto interesantno za sebe. Kao uvid u šaroliku ponudu izdvajamo:

  Nautika

  Ukoliko volite krstariti po moru, razvedena obala, bezbroj otoka, otočića i uvala u neposrednoj blizini destinacije udovoljiti će vašoj želji. Potrebno je posjedovati manji ili veći čamac. Gosti bez vlastitog plovila mogu isto iznajmiti u agencijama koje se bave tom djelatnosti po približnoj cijeni od 50 do 100 € po danu, što ovisi o nizu faktora kao što su veličina i period iznajmljivanja, osobno upravljanje plovilom (uz obavezno posjedovanje dozvole) ili iznajmljivanje sa osobom za upravljanje.

  Jedrenje na dasci je naročito atraktivno s obzirom na (uglavnom) povoljan vjetar te uz poštivanje određenih propisa, pošto se daskanje uobičajeno odvija u neposrednoj blizini plaže.

  Sportski ribolov

  Ribolov je moguć na mnoštvu lokacija uz naplatu pristojbe, a ona približno iznosi:

  • 60 kuna za dozvolu za 1 dan
  • 150 kuna za dozvolu za 3 dana
  • 250 kuna za dozvolu za 7 dana
  • 500 kuna za dozvolu za 30 dana

  Dozvole za sportski ribolov se izdaju u sportskim ribolovnim društvima pojedinih mjesta ili u turističkim uredima.

  Ronjenje

  Za one koje privlači ova zanimljiva aktivnost preporučamo konzultacije u centrima za ronjenje ( www.gorgonija.com )  koji će vas uputiti na ronilačke lokacije u blizini odredišta bogate podvodnim atrakcijama.

  Free climbing

  Free climbing je moguć na lokacijama udaljenim oko 60km od odredišta.

  Nacionalni park Paklenica je najjači hrvatski alpinistički centar koji je stekao i međunarodnu popularnost u vrijeme kada je free-climbing postao popularan u Europi. U području Velike Paklenice postoji dvadesetak kukova (vrhova) pogodnih za penjanje. Kratkih sportskih smjerova trenutno ima 72, postoji preko 250 dužih smjerova (do 300 m), a ovdje i ljubitelji avanturističkih i "big wall" smjerova mogu naći svoje zadovoljstvo. Osim hrvatskih penjača, NP Paklenicu posjećuju i penjači iz drugih zemalja.

  Glavna sezona za free-climbing je proljeće i jesen, ali je penjanje moguće i tijekom čitave godine. U novije vrijeme penjači dolaze i ljeti s obiteljima kad je moguće kombinirati kupanje u moru i free-climbing u istom danu.

  Rafting

  Rafting je moguć na destinaciji udaljenoj oko 70km.

  Rijeka Zrmanja sa svojom pritokom Krupom spada u naše najljepše rijeke. Zelena boja rijeke u kombinaciji sa strmim liticama kanjona, uzbudljivim brzacima i "Velikim bukom", slapom od 13 m (neprolaznim), oduzima dah.  Sezona na rijeci Zrmanji zbog blizine mora počinje već u ožujku. U to vrijeme Zrmanja je prava rafting rijeka koja može stajati uz bok najboljim svjetskim rijekama.
  Najatraktivnija je zasigurno krajem travnja i cijeli svibanj kad se zidovi kanjona pretvaraju u cvjetne vrtove, ima dovoljno vode, a vrijeme je u pravilu lijepo i toplo. Kako se približava ljeto, rafting polako prepušta mjesto prekrasnom izletu u prirodu s nezaboravnim kupanjem na "Velikom buku" iza kojeg možemo ući i uživati u pogledu koji je imao Winnetou u poznatom filmu.